Toimitilat ja niiden vuokraaminen

Vapaat toimitilat monenlaisiin tarpeisiin löydät kätevästi MatchOfficen sivuilta osoitteessa https://www.matchoffice.fi/. MatchOffice tarjoaa vuokralle niin coworking-tiloja, toimistohotelleja, toimistoja, kokoustiloja, liiketiloja kuin varastotiloja ja teollisuustiloja. Sivustolla on laaja valikoima vuokrattavia tiloja yrityksille ympäri Suomen. MatchOfficen sivuilla vapaista toimitiloista voivat ilmoittaa sekä yritykset että yksityiset henkilöt. Sivustolle voi asettaa hakuvahdin, joka ilmoittaa heti sähköpostiisi, kun omiin kriteereihisi sopiva toimitilat tulee vuokrattavaksi. Voit olla tämän jälkeen suoraan yhteydessä vuokranantajaan ja voitte sopia yhdessä esimerkiksi näytöstä.

Joustavuus on päivän sana

MatchOfficen sivuilla pääsee selailemaan koko Suomen toimitilatarjontaa. Hakua voi rajata paikkakunnittain tai hinnan perusteella. Mukana on kaiken hintaisia ja kokoisia tiloja aina isoista teollisuushalleista pieniin toimistohotelleihin pääkaupunkiseudulla. Viimeaikoina erityisesti toimistohotellit ovat kasvattaneet suosiotaan joustavuudensa vuoksi. Yritykset eivät enää halua sitoutua pitkiin vuokra-aikoihin ja sopimuksiin, jotka eivät voi joustaa esimerkiksi henkilöstömäärän kasvaessa tai vähentyessä. Nykyajan hektisessä yritysmaailmassa arvostetaan sopimuksia, jotka mukautuvat ja reagoivat yrityksen vaihteleviin tarpeisiin nopeasti.

Pitkät vuokrasopimukset ovat aina riski ja voi olla, että yrityksen valitsema toimitilapaikka ei olekaan hyvä asiakkaiden tai työntekijöiden kannalta. Lyhyemmät vuokrasopimukset antavat yritykselle mahdollisuuden reagoida muutoksiin nopeasti. Kaikkein joustavin ratkaisu on toimistohotelli, josta löytyy nopeasti uutta tilaa henkilöstölle tai jonka tiloja voi pienentää mikäli henkilöstön määrä vähenee.

Toimitilojen sijainti on myös erittäin tärkeä valinta. Paikat, johon sekä asiakkaat että työntekijät pääsevät kätevästi ja julkisillakin liikennevälineillä, ovat hyviä ja haluttuja. Kaupunkien keskustoiden liiketilat ovat aina kalliimpia kuin hieman syrjässä olevat paikat, mutta ne voivat olla erittäin tärkeitä esimerkiksi kaupanalan yrityksille. Toimitilan sijaintia mietittäessä kannattaa hinnan lisäksi kiinnittää huomiota siihen, mikä sopii parhaiten yrityksen imagoon. Tilat esimerkiksi arvokiinteistössä voivat vahvistaa arvokasta brändiä. Kivijalkamyymälä sopii toimintaan tällöin paljon paremmin kuin liiketila ostoskeskustassa, sillä se ei viesti niin arvokasta henkeä.

Toimitilat yhdistävät

Ostoskeskusten suosio kasvaa yhä enemmän ja monet yrittäjät miettivät, onko parempi vuokrata liiketilat paikkakunnan keskustasta vai ostoskeskuksesta, joka sijaitsee vähän syrjemmällä. Ostoskeskuksissa on omat hyvät puolensa, niillä on yhteisiä tempauksia ja ne houkuttelevat paljon asiakkaita, jolloin asiakasvirta on runsas ja todennäköisyys sille, että asiakkaita käy myös yrittäjän liikkeessä, kasvaa. Ostoskeskuksissa joutuu kuitenkin sitoutumaan keskuksen sääntöihin koskien esimerkiksi liikkeen aukioloaikoja, mikä voi olla ratkaisevaa monelle pienyrittäjälle, jolla ei ole varaa maksaa vaikkapa sunnuntailisiä.

Monet kaupungit panostavat kuitenkin kaupunkien keskustojen säilyttämiseen elinvoimaisina ja ne tarjoavat myös erilaisille yrittäjille liiketilaa. Vanhoja rakennuksia muokataan vastaamaan nykyajan yritysmaailman tarpeita ja niistä tehdään toimistoja ja coworking-tiloja. Moniin kaupunkeihin on myös noussut alueita, joissa viihtyvät pienyrittäjät ja startup-yritykset. Verkostoituminen ja keskinäiset synergiahyödyt houkuttelevat samanhenkisiä yrityksiä työskentelemään saman katon alle. Tulevaisuudessa esimerkiksi työpaikkojen ja korkeakoulujen välinen yhteistyö kasvaa yhä enemmän ja tällaiset keskittymät ovat tärkeitä myös siinä mielessä.